top of page
Over Lieke
"Jij bent het medicijn voor jouw probleem"

Over Lieke

Mijn naam is Lieke Mouthaan, 39 jaar.

Zo´n 20 jaar begeleid ik mensen op hun pad. Eerst in de reguliere hulpverlening, waaronder in de dak- en thuislozenzorg, GGZ en als coördinator in een hospice.

 

Als kind was ik al erg gevoelig en had ik moeite om te aarden in deze wereld. Ik voelde meer dan alleen de zichtbare wereld, wat ik lang heb geprobeerd weg te drukken. 

 

Toch is de persoonlijke en spirituele verdieping een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben altijd op zoek geweest naar de diepere betekenis van het leven. 

Een aantal jaar geleden werd ik ernstig ziek en konden ze me in de reguliere zorg niet meer verder helpen.

Ik werd innerlijk op het pad van het Sjamanisme geleid. 

Hier ging een wereld voor me open. Deze aardse en natuurlijke manier van leven voelde voor mij vertrouwd. Het is totaal geen zweverige manier van werken, maar juist de oudste en natuurlijkste manier van leven die altijd bewaard is gebleven.

Ik besloot mijn leven om te gooien en ben een aantal jaren geleden van Den Haag naar Drenthe verhuisd om daar alleen in het bos te gaan wonen en in de leer te gaan bij een sjamaan.

Een traject van jarenlange dagelijkse training, zelfverdieping en heling volgde. 

Voor mij gaat Sjamanisme en heling over het je herinneren wie je werkelijk bent. Je natuurlijke staat van zijn terugvinden, voordat we beïnvloed werden door de wereld van buitenaf.

En het ervaren dat we niet alleen zijn, dat alles met elkaar in verbinding staat en we daar een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Ook ik ben bekend geweest met gevoelens van eenzaamheid, vluchtgedrag, ziekte, rouw en verlies en andere worstelingen in het leven. Dat maakt dat ik veel thema´s van mijn klanten herken en er zonder oordeel naar kan kijken.

Na jaren zelfverdieping heb ik met veel bezieling praktijk Naima opgericht. Een plek waar mensen kunnen verstillen, helen en thuiskomen bij zichzelf. Naima betekent hemel, kalmte, vrede, rust. 

In mijn dagelijks leven woon ik buiten in de natuur in mijn camper, samen met mijn partner, zijn zoon en onze kat.

De natuur is mijn grootste leermeester. 

Daarnaast heb ik een praktijkruimte bij Rosability in Groningen. 

Lieve groet, Lieke

Lieke kijkt in camera in het bos met camper
vrouw met leeuwin krachtdier
bottom of page