top of page
Palo santo rook in abalonusschelp voor smudgen en reinigen van energie

Sjamanisme

Sjamanisme stamt uit een tijd van tientallen eeuwen terug en is in vele culturen over de hele wereld bewaard gebleven. Het is mondeling overgedragen van leraar op leerling.

Eigenlijk zou je het onze oudste manier van leven kunnen noemen.

 

Het woord sjamaan betekent ´iemand die weet´ of 'hij/ zij die ziet'.

Mensen kennen het veelal van de medicijnmannen en -vrouwen.

Er bestaan veel uiteenlopende vormen vanuit verschillende volkeren. De overeenkomst is dat een sjamaan reist in bewustzijn en contact legt met spirithelpers op zoek naar de oorzaak van disbalans. 

Het Sjamanisme bevat veel technieken, healingen en meditaties die er op gericht zijn weer in verbinding te komen met jezelf, het leven en de universele energie. Zodat je kunt ervaren dat alles één is, er geen gescheidenheid bestaat en alles met elkaar verbonden is. 

Ik noem mijzelf overigens geen sjamaan, maar sjamanistisch coach en healer. Dit uit respect voor de mensen uit de niet-westerse wereld die hier van generatie op generatie hun leven aan gewijd hebben. 

 

In mijn sessies maak ik gebruik van sjamanistische reading- en healingtechnieken, zoals het verwijderen van energieblokkades, het werken met kristallen, kruiden, de sjamanistische drum, meditaties, krachtdieren, soul retrieval, gronding, opstellingen en het verbinden met de kracht van de natuur.  

Sjamanime
bottom of page